HSP praktijk

In balans met jouw hoogsensitiviteit

HSP specialist

Ben ik nu sensitief of hoogsensitief?
Je herkent de kenmerken van hooggevoeligheid maar vraagt je misschien af; ben ik nu sensitief of hoogsensitief? Als jouw hersenen anders werken ben je hoogsensitief. Dat heeft men wetenschappelijk aangetoond door onderzoek en MRI scans.
Bij mensen met hoogsensitiviteit zie je namelijk dat er meer hersengebieden actief zijn dan bij mensen zonder hoogsensitiviteit. Dit noemen we diepgaande verwerking. Mensen die hoogsensitief zijn, denken daadwerkelijk anders.
Hoogsensitiviteit is ondertussen 18  jaar mijn specialisme, dus we gaan samen tijdens een gesprek dan al met vragenlijsten onderzoeken of jouw sensitiviteit aangeboren is dan al door andere redenen ontstaan. Dan kan ik je het juiste traject aanbieden, gericht op sensitiviteit of hoogsensitiviteit.
Naar Adriana Visser, specialist hoogsensitiviteit

Coaching bij hooggevoeligheid

Het grootste deel van mijn cliënten is hooggevoelig, ik begeleid zowel volwassenen, jongeren als ouders, maar geef ook voorlichting en training aan professionals over hooggevoeligheid.
Ik heb zowel ervaring bij het coachen van de introverte als de extraverte HSP, die meer prikkels nodig heeft. Als  coach en therapeut kan ik je ondersteunen bij het positief ervaren van deze unieke eigenschap op diverse niveaus in jouw leven.
Samen zetten we stappen naar jouw innerlijke balans, kracht en groei als hooggevoelig persoon.
Tot slot zet ik mijn eigen hooggevoeligheid tijdens mijn werk op succesvolle wijze in zoals het bedoeld is; een waardevolle karaktereigenschap die een groot pluspunt vormt bij menselijke contacten.