Hypnotherapie

In balans met jouw hoogsensitiviteit

Hypnose

Veel HSP hebben behoefte aan diepe ontspanning en verwerking. Hypnose helpt hierbij. Daarnaast zelf veel HSP ook juist in staat om hypnotherapie op een diep niveau te ervaren. Ze bereiken snel resultaat. Hypnose is heel geschikt om positieve suggesties aan het onderbewustzijn te geven, bijvoorbeeld positiever over jezelf leren denken, makkelijker kunnen ontspannen, minder angstig te zijn, je sterker voelen enzovoorts.
In mijn praktijk gebruik ik hypnose ook om invloed uit te oefenen op gedrag, hinderlijke gewoonten, het verbeteren van vaardigheden en mogelijkerwijs de heling van ziektes en kwalen te stimuleren.
Stoornissen of kwalen kunnen worden verbeterd of mogelijk worden genezen met behulp van hypnose. Hierbij kan het gaan om de emotionele en psychische kant van lichamelijke klachten, maar het kunnen ook psychosomatische, psychische of emotionele klachten zijn. Of hypnose met succes een onderdeel kan zijn van uw persoonlijke combinatie van behandelwijzen, bepalen we gezamenlijk. Hypnose is namelijk niet voor iedereen geschikt en niet iedereen voor hypnose.
Hypnose is trance
Onder hypnose ontstaat een bewustzijnsverandering, waardoor het mogelijk wordt in contact te treden met het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn bevat o.a. informatie omtrent blokkades, verstoringen en trauma’s (zelfs als we die weggestopt hebben). Daarnaast is het onderbewustzijn meer direct toegankelijk voor het aanbieden van suggesties m.b.t. het helingsproces. Dit komt doordat onder hypnose er een balans ontstaat tussen de linker en rechter hersenhelft, verstand en gevoel gaan dus samen werken. De concentratie neemt toe, het lichaam ontspant en de ontvankelijkheid voor suggesties wordt verhoogd.
De hypnose is eigenlijk een trance, die je ook zelf kunt beleven door volledig op te gaan in een boek, film of dagdroom. Tijdens de trance bent U bewust van uzelf , het is dus een fabeltje dat je volledig onder invloed bent van de therapeut. Je hebt altijd de keuze, ook in trance, om bepaalde dingen wel of niet te zeggen dan al te doen.