Natuurgeneeswijzen

In balans als HSP

 

Natuurlijk gezond met natuurlijke geneesmiddelen

Natuurgeneeskundige middelen:

  • Fytotherapie /Gemmotherapie
  • Etherische olien als behandelwijze

Ik zal nu eerst een poging doen om in het kort uit te leggen wat deze behandelwijzen inhouden.

Fytotherapeutische middelen bestaan uit zuivere plantaardige stoffen waaruit bijvoorbeeld geen inhoudsstoffen zijn geïsoleerd zoals in de reguliere geneeskunde gebeurt of die verdund worden zoals binnen de homeopathie. Met planten of plantendelen worden mogelijk tekorten in het lichaam aangevuld of het lichaam en de geest ondersteund met het bereiken van de gewenste gezondheidstoestand. Deze middelen oefenen een direct merkbare invloed uit.

Gemmotherapeutische middelen zijn van delen van planten die zich in een actieve en snel delende groeifase bevinden. Meestal gebruikt men jonge knoppen, maar ook haar wortels, jonge loten of kiemen zijn heel geschikt. Deze snel delende plantendelen bevinden zich in een stadium van actieve groei en celdeling. Hun invloed op het menselijk lichaam bestaat uit het stimuleren en mogelijk het herstellen van normale orgaanfuncties.

Homeopathische middelen worden bereid uit natuurlijke producten, met name planten en mineralen. Fyto middelen zijn onverdund en bestaan uit het eerste aftreksel van een plant, in de homeopathie zijn de producten verdund en geschud.

Plantaardige middelen en gezondheidsklachten
De meeste mensen hebben wel ervaring met de homeopathie maar minder met de onverdunde middelen, daarom ga ik hier wat dieper op in. Met planten of plantendelen worden tekorten in het lichaam aangevuld of het lichaam en de geest ondersteund met het bereiken van de gewenste gezondheidstoestand.

Het is waarschijnlijk de oudste vorm van heelkunde.

De voorgeschreven middelen worden in mijn praktijk inwendig toegepast in de vorm van druppels, tabletten, capsules of elixers. Uitwendig kunnen er ook middelen gebruikt worden b.v. in de vorm van compressen, zalven enzovoorts. De middelen kunnen uit één soort plant of uit een combinatie van planten bestaan, de zogenaamde enkelvoudige of complexmiddelen.

Plantaardige middelen ondersteunen de effecten van therapie extra en dagelijks !

Plantaardige middelen kan men inzetten bij tal van lichamelijke, geestelijk of emotionele klachten en aandoeningen, zo kunnen ze klachten sterk verminderen of mogelijk volledig wegnemen. Ook kan men ze complementair inzetten naast reguliere middelen (afhankelijk van de middelen die U gebruikt.). De middelen kunnen zowel positief bij acute als bij chronische aandoeningen werken.

N.B.: Naar aanleiding van het intake-gesprek kunnen we bepalen of plantaardige dan al homeopathische middelen voor geschikt zijn. Bepaalde middelen dan al behandelwijzen kunnen namelijk soms niet goed samengaan met reguliere middelen of bepaalde kwalen. In dat geval kunt U geen gebruik maken van deze behandelwijzen. Vermeld dus altijd welke medicijnen u gebruikt en stop er niet mee zonder toestemming van uw arts of specialist !